Firdaposten.no: Abdi slapp gjennom nåløye

0
157

Abdi(t.v) fra Florø var en av de 1500 som fikk komme på hagefest hos kongen.

Etter 25 år på tronen inviterte kongen og dronningen til hagefest i Slottsparken i Oslo 1. september og 1500 gjester strømmet inn gjennom portene. En av dem var Abdi Mohammed, fra Somalia og Florø.

Han kom til Norge for seks år siden og bor nå i Florø med familien.

– Jeg tror jeg ble bedt fordi de som inviterer ikke ser på økonomi og sosial status, men er interesserte i hva man har gjort for samfunnet.

Abdi er leder for Norsk Selvhjelp for Flyktninger (NOSFO), en frivillig organisasjon som hjelper de som er nye i Florø. I løpet av uka før selskapet fikk han mange gratulasjoner fra naboer og venner.

Talen til kongen handlet blant annet om at menn kan være glade i menn og kvinner i kvinner, fordi man har frihet til det i det norske samfunnet.

– Jeg følte ikke at det var rart for jeg respekterer dette og vet at Norge er et fritt land der hver og en kan bestemme selv hva han eller hun vil, er Abdis kommentar.

Det han imidlertid likte aller best, var når kongen erklærte at «Nordmenn er også innvandrere som kommer fra Afghanistan, Pakistan, Polen, Sverige, Somalia og Syria.»

Les hele artikkelen her:  Kilde: Firdaposten.no

[adsenseyu2]

Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments