Ble fortalt at hun skulle «komme seg tilbake til dit hun kom fra». Nå vil hun hjelpe andre

0
103
skjermbilde/Østlands-posten.no

Gjennom oppveksten i Larvik har Farhia Luul Makerow (19) ved en rekke anledninger stått ansikt til ansikt med rasisme, fremmedfrykt og diskriminering. Nå vil hun bruke egne opplevelser i arbeidet mot mobbing.

– Selv om det er snakk om et mindretall av mennesker, kan de få som oppfører seg stygt skape noe vondt som henger igjen resten av livet, mener Farhia.

Vil holde kurs om mobbing

Det var etter å ha tatt et kurslederkurs at hun bestemte seg for å forsøke å holde foredrag om mobbing på ungdomsskoler og videregående skoler i Larvik.

– Jeg tok et kurslederkurs for å få lisens for å holde kurs om omskjæring. Det skal jeg bruke til våren, der jeg rekrutterer mennesker som kommer fra land som er berørt av omskjæringsproblematikken. Sånn får de lisens til å holde kurs. Alt dette gjøres for å bevisstgjøre om problemet, sier hun.

Så bestemte hun seg for å bruke kursplattformen for et annet tema hun brenner for.

– Moren min har hele livet jobbet aktivt for kvinners rettigheter og mot omskjæring. Det har smittet over på meg. Men i tillegg er mobbing et problem jeg alltid har visst at jeg ønsker å jobbe med, sier hun..

Ble fortalt at hun skulle «komme seg tilbake til hun kom fra»

Farhia legger til at mobbing er noe hun selv har kjent på kroppen.

– Det å vokse opp som den eneste i klassen som ikke var etnisk norsk var ganske ensomt. Jeg var jenta alle kalte «bæsj» eller «neger». Istedenfor å møte en som så annerledes ut med nysgjerrighet og interesse, følte de nok mye fremmedfrykt, sier hun.

Les hele artikkelen her: Østlands-posten.no

[adsenseyu2]

Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments