søndag, juni 23, 2024

Magafe:Kriminelle nettverk i Sahara-ørkenen tjener store penger på menneskesmugling

Kriminelle nettverk i Sahara-ørkenen tjener store penger på menneskesmugling. Utrop har snakket med somaliere i Norge og utlandet som har vært utsatt for smuglerne, eller planlegger en farefull ferd gjennom ørkenen og over havet til Europa.

Den nyeste masseforflyttingen av afrikanske migranter fra land sør for Sahara til Europa har skapt internasjonale medieoppslag. I Sahara-ørkenen jakter væpnede libyske militsgrupper og banditter på migranter som forsøker å krysse ørkenen for å ta turen over Middelhavet til Europa. Militsgruppene inngår i kriminelle nettverk som kidnapper alle de støter på i ørkenen.

Somaliske migranter er en av de gruppene som oftest krysser Sahara. For å klare det, er de avhengige av menneskesmuglere. Turen gjennom Sahara-ørkenen og over Middelhavet fremstår som den enkleste måten å komme seg til Europa. Noen ganger lokker smuglerne lokalbefolkningen aktivt, f. eks med tilbud om å reise på lånte penger og betale senere.

– Dette er en enkel måte å komme til Europa. Smuglerne betaler reiseutgifter for oss til vi kommer til Libya, sier Hussen Yusuf….

Les hele artikkelen her: UTROP.NO 

[adsenseyu2]

Latest news
Related news
error: Digniin: Ha isku dayin in copy gareyso wararka aan daabacno. Waan kula soconaa.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x