Av Mæren sæbo: Journalist og historiker

Somalia. Bare å nevne republikken som strekker seg langs en god porsjon av Afrikas østkyst fremkaller himlende øyne og skuldertrekk. Muligens etterfulgt av et «akk ja» og «nå er det tørke igjen». Eller en liten diskusjon om den siste bombeaksjonen til al-Shabaab.

Somalia er trøbbel, og i Norge omtaler man ofte også somaliere som trøbbel. Enda de er vår fjerde største innvandrergruppe (etter polakkene, litauerne og svenskene) og utgjør noe mer enn 35.000 personer, høyst ulike. En generasjon norskfødte norsksomaliere har vi også, og de fleste av dem klarer seg helt fint.

Men Somalia hører vi likevel mest negativt om. Slik har det vært siden tidlig på nittitallet, da diktator Siad Barres fall førte til oppløsning av den da litt over tretti år gamle republikken Somalia…………….

Les artikkelen videre her: Dagsavisen.no

 

legg igjen kommentar/ ka dhiibo fikirkaaga

avatar
  Subscribe  
Notify of