tirsdag, mai 28, 2024

Panelsamtale om kulturrehabilitering: hvorfor foreldre sender eller etterlater sine barn i utlandet.

I februar 2019 utnevnte norske regjeringen ekspertgruppen om unge som etterlates i utlandet mot sin vilje, altså kultur-rehabilitering eller dhaqan celis på somali. Gruppen leverte en rapport til regjeringen i 2020. Formålet med gruppen var å bidra til at flere slike opphold blir forhindret, og at unge får bedre hjelp når de er i utlandet og når de kommer hjem.


I denne panel-samtalen om kultur-rehabilitering har vi fått med oss to medlemmer fra ekspertgruppen, og den norske ambassaden i Nairobi som forsøker å hjelpe barn og unge som er blitt etterlatt i Øst-Afrika mot deres vilje. I tillegg til somaliske fageksperter, politiker, rollemodeller og rådgivere som kjenner målgruppen godt (både foreldre og unge).


Gjennom denne panelsamtalen prøver vi å finne ut hvorfor foreldre sender eller etterlater sine barn i utlandet. Og vi ser på hva det gjør med barna og hvilke konsekvenser det kan få for dem når de senere vender tilbake til det norske samfunnet.

Latest news
Related news
error: Digniin: Ha isku dayin in copy gareyso wararka aan daabacno. Waan kula soconaa.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x