mandag, mars 4, 2024

Nima Ali Til Bergens Tidende: Mitt første møte med Bergen

…Jeg tror at mange av utfordringene i møte med en ny kultur kan møtes med kommunikasjon. Man må integrere seg i samfunnet og være åpen for å lære nye ting. Når du integrerer deg er det ikke bare du som lærer, men de du møter kan lære nye ting fra deg også. Det er på en måte gi og ta. Det er viktig å ha respekt for andre sine verdier…

…Man må også lære å ikke generalisere. Når for eksempel en fra Somalia ikke jobber, kan man ikke si at «ingen somaliere jobber, de bare sitter og får penger fra sosialhjelpen». Fordommer hjelper ikke…

Jeg har også blitt spurt flere ganger her i Bergen om hvorfor jeg bruker hijab. Hver gang har jeg forklart at ingen tvinger meg til å bruke hijab. Det er mitt valg…

…Somaliere er som bergensere flest. Vi er ikke pirater, ekstremister eller farlige folk. Vi liker fred og rettferdighet som alle andre…

Les hele teksten her: BT.NO 

[adsenseyu2]

Latest news
Related news
error: Digniin: Ha isku dayin in copy gareyso wararka aan daabacno. Waan kula soconaa.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x