lørdag, mai 25, 2024

Keating: Nye muligheter i Somalia nå

av Av Espen Røst/Bistandaktuelt.no

Med statsminister fra Vinje i Telemark og parlamentspresident fra Trondheim ser FNs spesialutsending nye muligheter for Somalia. Michael Keating mener Norge er unikt posisjonert for å bidra til utvikling i landet der halve befolkningen nå er avhengig av nødhjelp.

– Kapasiteten til privat sektor, organisasjonene og FN er mye bedre nå enn i 2011, og det er også et mye bedre politisk klima. Landets myndigheter har gjort håndtering av tørken til sin absolutt fremste oppgave, og regjeringen mobiliserer somaliere i utlandet, næringslivet og nabolandene for å hindre hungersnød.

..Mye av al-Shabaabs oksygen stammer fra det faktum at staten har mislyktes med å gi befolkningen de mest grunnleggende tjenester.

Les hele saken her: Bistandaktuelt.no

[adsenseyu2]

Latest news
Related news
error: Digniin: Ha isku dayin in copy gareyso wararka aan daabacno. Waan kula soconaa.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x