lørdag, juli 13, 2024

Ciise Midnimo: Jeg vurderte å gi opp, men jeg tenkte at jeg fortsatt var ung

Av PER MORTEN SØDAL/Romerikes Blad


Etter over ti år i Norge har Ciise Aden Abshir (30) norsk pass, familie og en utdannelse. Nå drømmer han om å utgjøre en forskjell i hjemlandet.

For nesten 11 år etter at han kom til Norge som flyktning, har ting begynt å roe seg i hjemlandet. Siden han dro fra borgerkrigsrammede Somalia i 2003, via spill i blant annet Tanzania, har han ikke vært i hjemlandet en eneste gang. Det håper han vil endre seg om ikke veldig lenge.

– Jeg har bare vært på grensen. Det har vært for urolig til at jeg har turt å reise inn. Men ting er stadig vekk i bedring. Den nye regjeringen (med norsk statsminister) ser ut til å fungere bra. Det er mindre korrupsjon og stridigheter, sier han til Romerikes Blad.

I tiden i Norge har han jobbet med flyktninger og tatt utdannelse innenfor konflikthåndtering og terapi. Når den er fullført, håper han tiden er moden for å reise tilbake,

– Jeg drømmer om å sette opp en skole. Jeg vet det er langt fram, men jeg vil bruke utdannelsen min til å hjelpe mennesker i Somalia. Det er noe jeg brenner for.

Les saken videre her: Romerikes Blad.no

[adsenseyu2]

Latest news
Related news
error: Digniin: Ha isku dayin in copy gareyso wararka aan daabacno. Waan kula soconaa.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x