tirsdag, mai 28, 2024

VG: En solskinnshistorie av de helt sjeldne, fra flyktning i Norge til statsminister i Somalia.

Av AXEL STØREN WEDÉN/VG

Da han kom til Norge på slutten av 80-tallet fikk han trygghet, stabilitet og mulighet til å utdanne seg. Senere slo han seg opp ved jobb i Flyktninghjelpen – først som koordinator for beredskapsstyrkene deres, senere som områdesjef for Somalia og til slutt som regionaldirektør for Afrikas horn basert i Nairobi.

Nå er han valgt som statsminister av den nyvalgte amerikansksomaliske presidenten Mohamed Abdullahi Farmajo. Mannen fra Vestre Slidre står ovenfor enorme utfordringer i sin nye jobb: Ekstrem tørke gjør at landet står i fare for å oppleve en sultkatastrofe i år. Samtidig er den al-Qaida-affilierte terrorgruppen al-Shabaab igjen på offensiven, og har utført en rekke terrorangrep det siste året.

Les resten her: vg.no

[adsenseyu2]

Latest news
Related news
error: Digniin: Ha isku dayin in copy gareyso wararka aan daabacno. Waan kula soconaa.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x