lørdag, juli 20, 2024

OA.no: Hassan A. Khaire Fra venstre Slider til Statsminister i Somalia

Den nyutnevnte somaliske presidenten Hassan Khaire kom til Vestre Slidre som flyktning da han var 21 år. 

Dette er veldig spennende og fantastisk hyggelig. Tenk at vi som norsk kommune har greid å være et fristed for en som har rømt fra krig og elendighet. Og tenk at denne flyktningen har kunnet returnere til sitt eget hjemland og bli statsminister på en demokratisk måte, sier ordfører i Vestre Slidre, Eivind Brenna.

– Vi hilser og gratulerer, sier Brenna.

Til Vestre Slidre

Ifølge VG kom Hassan Khaire til Norge og Vestre Slidre som 21-åring. Senere flyttet han til Oslo for å studere. Hassan Khaire startet å jobbe i Flyktninghjelpen ved hovedkontoret i Oslo i 2002, blant annet som koordinator for deres beredskapsstyrker. Senere var han områdesjef for Flyktninghjelpen i Somalia og landdirektør i Kenya og Somalia. Fra 2011 til 2014 var han regionaldirektør for Afrikas horn basert i Nairobi.

Les hele saken videre her: Oppland Arbeiderblad.no 

[adsenseyu2]

Latest news
Related news
error: Digniin: Ha isku dayin in copy gareyso wararka aan daabacno. Waan kula soconaa.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x