onsdag, juni 12, 2024

(Telemarkavisa) Saynab Guuleed: Det tar lang tid å forstå Norge

Skrevet av: Dan Hagen, Telemarkavisa.no


Det tok omkring sju år før jeg forstod Norge, det vil si hvordan arbeidslivet fungerte her og språket. Hvis arbeidsgivere ansetter flyktninger, er det til stor hjelp. 

Det uttaler Saynab Guleed. Hun flyktet fra Somalia til Norge i 1990. Nå jobber hun for flyktningteamet i NAV, men kjører også rutebuss. Hun har erfart at for å bli integrert i Norge, er det vesentlig å komme seg ut i arbeidslivet. Derfor snakker hun, og flere andre, varmt for en konferanse der målet er å inspirere til ansettelse av flyktninger.

-Visste ikke om sommertid

– Jo tidligere en kommer i gang i arbeidslivet, desto bedre er det, tror jeg. Det gjelder at en får prøve seg, og det gjelder å bygge opp et nettverk av nordmenn, sier Saynab Guleed. Hun har gjennom årene jobbet både i butikk og kantine – og med renhold.

– Og det er en del rare ting som inntreffer når en ikke kjenner den norske kulturen. Da jeg startet i en ny jobb, kom jeg en time for sent fordi jeg ikke visste at klokka var stilt fra normaltid til sommertid.

Når hun ser tilbake til da hun ankom Norge, er hun svært glad for at ulike arbeidsgivere lot henne få arbeid. – De var tålmodige med meg og etter hvert fikk jeg meg egen leilighet og et bredt nettverk.

Les resten Her :Telemarkavisa.no

[adsenseyu2]

Latest news
Related news
error: Digniin: Ha isku dayin in copy gareyso wararka aan daabacno. Waan kula soconaa.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x