lørdag, mai 25, 2024

NRK: UDI hevdet Facebook-profil avslørte bløff, trakk tilbake oppholdstillatelse

En opplysning på Facebook gjorde at UDI plutselig trakk tilbake oppholdstillatelsen somaliske Bushro Jama hadde hatt i seks år. – Vi har godt håp om å få saken omgjort, sier advokat.

Det er fortsatt håp om at den somaliske småbarnsmoren Bushro Jama og familien hennes skal få bli i Hadsel, sier advokaten hennes Daniel Riibe-Stokland til NRK.

Det var i fjor høst at Utlendingsdirektoratet ga beskjed om at oppholdstillatelsen hun fikk for seks år siden blir trukket tilbake, fordi de mener hun har løyet om hvor i Somalia hun kommer fra. Det kom de blant annet kommet fram til gjennom å sjekke tobarnsmorens Facebook-profil, som hun fikk hjelp av andre til å opprette.

Siden da har småbarnsmoren, sammen med lokale støttespillere og advokaten sin, kjempet for at hun fortsatt skal få bo i Norge.

I hjemlandet Somalia venter nemlig dødsstraff, hevder hun.

– Jeg kan ikke dra tilbake. Der er jeg dømt til å bli steinet til døde. Ungene mine kan bli uten moren sin, har Bushro Jama tidligere sagt til NRK.

Ny behandling

Saken er nå til ny behandling, og ifølge advokaten har familien flere gode innspill som i løpet av neste uke skal sendes over til Utlendingsnemnda, skriver nettstedet vol.no.

– UDI har sendt en uttalelse til Utlendingsnemnda (UNE), hvor de begrunner hvorfor de ikke omgjør sitt vedtak. Nå skal UNE vurdere om vedtaket skal omgjøres. I denne begrunnelsen er det en god del opplysninger som Bushro og hennes familie ønsker å svare på. Det svaret skal vi sende i nærmeste framtid, slik at UNE får det med når de skal ta sin avgjørelse, sier advokaten til NRK.

Les resten av saken her: NRK.NO 

[adsenseyu2]

Latest news
Related news
error: Digniin: Ha isku dayin in copy gareyso wararka aan daabacno. Waan kula soconaa.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x