fredag, juli 12, 2024

Akersposten: Viser at minoritetsdamer/(somaliske damer)duger

Huseby: Under det siste møtet i bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker ble Frivillighetsprisen 2016 delt ut. Sjelden har det vært så mange mennesker til stede på et møte i bydelsutvalget, hvor også Kulturprisen ble delt ut. Akersposten vil komme tilbake til Kulturprisen.

En klippe

I innstillingen til Frivillighetsprisen ble Amina Yusuf berømmet for sitt arbeid som foregangskvinne og en klippe i det forebyggende arbeidet blant barn og unge på Hovseter. Hun blir betegnet som en viktig samarbeidspartner for Vestre Aker familiesenter, som bygger bro mellom det offentlige og andre kvinner/barn som trenger hjelp. Hun er et forbilde som rådgiver, tolk, støtte og reservemor

Tiltak hun har satt i gang sammen med andre frivillige mødre er blant annet: Mødreravning på Hovseter og i bydelen, mødregruppe, organisert aktiviteter for barn og unge med dårlig økonomi, tar barn med på idrettsarrangementer, og hun er en viktig drivkraft i å arrangere Hovseterdagen.

Uselvisk

Videre har hun vært engasjert i politikk og mobilisert kvinner i området til å delta i debattfora og møter med både lokalpolitikere og politikere sentralt. Amina er en hverdagshelt som aldri klager eller ber om oppmerksomhet. Hennes ønske om å hjelpe er uselvisk. Hun viser vei; hvor langt man kan gå med hjelp av egeninnsats for å integreres i Norge, heter det i innstillingen til Frivillighetsprisen.

Amina-Adar Yusuf: 

Jeg tror at det ville vise befolkningen i storsamfunnet at vi minoritetsdamer duger også til noe, samtidig som frivillighetspris til en minoritetsdame vil inspirere andre damer til å være aktive og bidra til mer i lokalsamfunnet. Det vil gi håp også til den unge generasjon med røtter i andre kulturer og land, at det nytter å engasjere seg i frivillighetsarbeid.

Les hele artikkelen her: Akersposten.no 

[adsenseyu2]

 

Latest news
Related news
error: Digniin: Ha isku dayin in copy gareyso wararka aan daabacno. Waan kula soconaa.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x