Wasiirada arrimaha soo galootiga dalkan Norway, Sylvi Listhaug ayaa maalmo kahor sheegtay inay rabto in xijaabka laga mamnuuco iskuulada caruurta dalkan Norway. Listhaug ayaa sidoo kale sheegtay in waalidiinta loo ciqaabo hadii xeerkaas la raaci waayo.

Wargeyska VG iyo maqaalka Fawzi

Fawzi warsame(18-sano jir) oo ah siyaasi dhalinyaro soomaali ah, isla markaana katirsan musharaxiinta baarlamaanka xisbiga Ap uga sharaxan magaalada Oslo, ayaa wargeyska VG kusoo daabacay maqaal jawaab adag u ah hadalka Listhaug, isaga oo cadeeyay in hadalada iyo ficilada Listhaug ay dhinac-marsanyihiin shaqadii loo xirsaaray ee isdhexgalka iyo isku soo dhaweynta bulshada.

Wargeyska VG ayaa cadadkoodii sabtida kusoo daabacay maqaalka Fawzi Warsame oo  jaamacada Oslo ka dhigta kuliyada qaanuunka.


Fawzi Warsame

Kjære Sylvi Av Fawzi Abdirashid Warsame, stortingskandidat Oslo Arbeiderparti.

I et intervju med VG tok innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug til orde for å forby hijab i skolen. Det er et brudd med det Norge jeg kjenner.  Kjære Sylvi. Du kjenner kanskje ikke meg, men jeg kjenner til deg. Jeg kjenner også godt til mange av utspillene du har hatt.

Som ung norsk-somalier går dine utspill hardt inn på meg. Det får meg ofte til å stille spørsmålstegn om jeg er norsk eller ei.  Ofte har du stemplet meg og en rekke andre unge norskmuslimer som en byrde for dette samfunnet. Du sier at du blir lei deg når du ser små barn som bærer hijab. Du underbygger dette med at det er seksualisering av unge jenter. Videre hevder du at dette er ukultur og ikke har noe i Norge å gjøre.  Mitt spørsmål er hvem som har gitt deg makt og autoritet til å definere hva som er norsk kultur? Du sitter kanskje på din høye hest og tror dette forslaget skal sikre ditt parti flere stemmer. Dette forslaget sikrer ingenting annet enn splid og dårlig integrering.

Du er dessverre blitt verdensmester i både splittelse og dårlig integrering det siste året Sylvi. Det er ikke god integrering når du fremmer et forslag om å forby hijab i skolen uten konsensus. Det er ikke god integrering når du går til angrep på religionsfrihet. Det er ikke god integrering når din regjeringen kutter i norskundervisningen til asylsøkere. Debatten om hijab i skolen er en debatt om hvilke verdier vi velger å sette først. Dette bryter både med religionsfriheten og verdiene dette landet står for. Vårt land burde fortsette å være et flerkulturelt samfunn hvor det er forståelse for at religion er en stor del av enkeltmenneskers liv.

Det handler ikke om hva du har på hodet, men i hodet. Som jusstudent og bekymret muslim vil jeg be deg om å skjerpe deg.

Jeg ønsker ikke å vokse opp i et land hvor vi omtaler mennesker som har rømt fra død, krig og fordervelse som om de skulle være et problem for oss. Sammen med mye av det du har sagt tidligere er dette med å gjøre mitt Norge til et kaldere Norge. Det nekter jeg å akspetere og jeg ber deg om å legge dette valgløfte til side. I en tid hvor integrering av flest mulige burde være høyest på den politiske agendaen mislykkes du med å komme med de ringe forslagene. Det å slå mynt på en sak som dette er forkastelig.

Under årets valg er din retorikk på stemmeseddelen. Som førstegangsvelger skal jeg stemme for et rausere og varmere Norge. Godt valg.

Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments