Mogadishu (NTB-AFP): Al Jazeera-journalisten som ble pågrepet i Somalias hovedstad Mogadishu onsdag, er løslatt. Britiske Hamza Mohamed ble pågrepet av medlemmer av sikkerhetstjenesten tidligere i uka, sammen med en lokal kameramann, en tolk og sjåføren.

Somaliske myndigheter bekreftet pågripelsen av de fire, som ble stanset da de returnerte fra et område kontrollert av islamistgruppa al-Shabaab.

– Journalister havner til stadighet i kryssild i krigen mellom regjeringsstyrkene og de væpnede al-Shabaab-opprørerne, eller de blir pågrepet av myndighetene, mistenkt for å samarbeide med al-Shabaab, konstaterer journalistorganisasjonen Reporters Without Borders (RSF) (©NTB).

[adsenseyu2]

Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments