Norske barn som sendes ut av Norge og blir utsatt for barnetortur er helt uakseptabelt. At dette skjer, er noe som er dokumentert av barna som har opplevd om det. Vi som nasjon skal stå samlet og bekjempe dette med alle demokratiske midler. Flere personer med somalisk bakgrunn har uttalt seg om dette gjennom norske og somaliske medier. Undertegnede har skrevet om barnemishandling i Somalia og konsekvenser ved å sende norske barn til Somalia, mer utdyping kan du lese min siste bok: Jeg er muslim men første og fremste norsk.

Vi er nå i en situasjon der NRK har publisert nyhetssaker om en norsk statsborger med somalisk bakgrunn som dobbelt kommuniserer rundt dette – i norske medier tar han avstand fra de grusomme handlinger som påføres barna, , men sier noe annet i intervju med somaliske medier. Videre har flere personer engasjert seg i saken, som også er bra. Det jeg er veldig skuffet over, er at det har blitt grupperinger i miljøet med somalisk bakgrunn, slik at problemene i Somalia settes i praksis i forhold til tilhørighet. Da havner vi i en situasjon hvor en enten gir uforbeholden støtte eller absolutt motstand ut i fra hvor man har tilhøringhet. Dermed har sakens kjerne forsvunnet.

Jeg oppfordrer alle til å sette fokus på det viktigste – nemlig at det fortsatt er barn som sendes ut av landet til grusomheter, fortsatt er barn som utsettes for vold, det er fortsatt barn som hjernevaskes ideologisk og trenes opp til framtidige Allshabab soldater, det er fortsatt barn som ikke får en god og verdig oppvekst. Fattigdom blant barn med somalisk bakgrunn i Norge øker dramatisk.

Vi må sørge for at ingen norsk barn utsettes for disse handlingene. Dette betyr: la oss gjøre det vi er gode, på nemlig å sikre barna. Jeg har forstått at uenigheten mellom NRK og personen nå er under behandling av advokater. Begge partene som er uenige får sin sak behandlet gjennom rettsprosessene.

Det er stor forskjell på å være talsperson for en interessegruppe og talsperson for over 40000 personer med somalisk bakgrunn, der de fleste av dem og deres barn er norske. Det er viktig å presisere at ingen personer er valgt som talsperson, denne tittelen er ugyldig fram til det foreligger gjennomførte valgprosess innad i gruppene. Det er uheldig å ha å somalisk talsperson for norskstatsborgere. Det er mer splittende enn samlende. Det er rett og slett vi og de etter min mening. Jeg og mange ande søkte ly i det norske samfunnet, og har fått det. Men det følger flere krav, blant annet å bli en del av nasjonen. Også i disse saker. Vi må alle følge Norsk lov. Ferdig snakka.

Tilslutt, vi må aldri miste tillitten til norske medier. Det er mediene som skaper et samfunn som er transparent og har åpenhet. Det er mediene som setter lys på mørke sider av samfunnet. Kjennetegn for sunne samfunn, er samfunn som har tillit til journalister og landsdekkende medier. Og ikke medier som har sin arbeidsplass i en kjeller eller fra kafebar etc.

Til alle barn som om et par uker avslutter et lang og hardarbeidene skoleår – gratulerer! Og til alle barn som gleder seg til skolestart – lykke til! Til alle medborgere – sørg for at alle barn er tilbake på sin plass på skolen i august!
Og ikke minst, til barn som lever under grusomme omstendigheter – vi lover at vi aldri glemmer dere.

Abdullahi Mohamed Alason : Medlem av migrasjonsutvalget Ap


Opprinnelig publisert på Facebook 5. juni. Republisert med forfatterens tillatelse.

legg igjen kommentar/ ka dhiibo fikirkaaga

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of