Det amerikanske forsvaret bekrefter at en høyt rangert leder i opprørsgruppen al-Shabaab er drept i et luftangrep i Somalia.

Angrepet skjedde sist helg, og målet var en ekstremistleder som angivelig har stått bak planleggingen og gjennomføringen av en rekke terroraksjoner i Somalia på Afrikas Horn.

Den amerikanske Afrika-kommandoen sier at den 30 år gamle Ali Mohamed Hussein, også kjent som Ali Jabal, ble drept i angrepet 30. juli. I en kunngjøring heter det at Ali Jabal var øverste leder for al-Shabaabs operasjoner i regionene Mogadishu og Bannadiir, og at han hadde planlagt og utført flere angrep mot hovedstaden.

Ali var også ekstremistgruppens skyggeguvernør for Mogadishu og en av al-Shabaabs mest frittalende medlemmer.

Donald Trump ga tidligere i år grønt lys for en opptrapping av militæraksjonene mot den al-Qaida-tilknyttede gruppen al-Shabaab. Dette har ført til flere luftangrep. USA anser deler av det sørlige Somalia som aktivt fiendeland.

Les saken videre her: Avisen-agder/NTB

[adsenseyu2]

legg igjen kommentar/ ka dhiibo fikirkaaga

avatar
  Subscribe  
Notify of