Hey´ada bad-baadinta caruurta oo laga leeyahay dalkan Norway ayaa ka digeyso xaalada caruurta soomaaliyeed iyo abaarta.


Den ødeleggende tørken i Somalia fører til at over en million barn i landet står i fare for å bli utsatt for vold eller utnyttet i barnearbeid, sier Redd Barna.

En ny undersøkelse blant 600 voksne og barn viser ifølge organisasjonen at tørken har ført til mer enn livstruende mangel på mat og vann. Redd Barna har blant annet funnet mange psykiske plager hos barna i de 17 distriktene de har intervjuet familier i. Alle i undersøkelsen er berørt av tørken, og alle sier de har lagt merke til endringer i barnas atferd siden tørken begynte. Over halvparten sa at barna hadde blitt mer aggressive, samt at de får anfall der de gråter og skriker utrøstelig.

[adsenseyu2]

I tillegg opplyser de spurte at nesten to av tre barn utsettes for vold, og 30 prosent sier at barn også er mer utsatt for seksuell vold, som voldtekt, etter at tørken begynte.

– Disse funnene er rystende, og avslører at barna i tillegg til krisen også står overfor store psykologiske utfordringer. De kjemper mot sult, usikkerhet og ekstremt stressende situasjoner, sier Hassan Saadi Noor, landsjef for Redd Barna i Somalia, til NTB.

Les saken videre her: NTB/ABC 

legg igjen kommentar/ ka dhiibo fikirkaaga

avatar
  Subscribe  
Notify of