Første kapring av skip utenfor Somalia på flere år

Sida ay soo tabineyso wakaalada wararka wadankan Norway ee NTB, burcad badeed soomaali ah ayaa sanado dhowr ah, markii ugu horeysay markab ku afduubtay xeebaha ka baxsan Soomaaliya. Waxaana sidaas warbaahinta u xaqiijiyay afhayeen katirsan maamulka goboleedka Puntland.


Pirater har kapret et skip utenfor kysten av Somalia. Dette er trolig den første kapringen av et større fartøy på nesten tre år, opplyser landets myndigheter.

Kapringen fant sted mandag da mer enn 20 menn bordet et handelsskip utenfor Somalias nordkyst, opplyser en talsperson for myndighetene i Puntland-regionen. En annen av regionens talspersoner opplyser at det dreier seg om kapring av et frakteskip som seiler under srilankisk flagg og at skipet nå er på vei mot kysten.

[adsenseyu2]

Louise Tagg, en talskvinne for EUs kystflåte i somalisk farvann, bekrefter at en kapring har funnet sted. Ifølge henne dreier det seg om kapring av en oljetanker. EU undersøker saken videre, opplyser hun.

Det foreligger så langt ingen bekreftede opplysninger om hvem som står bak kapringen, og hvordan situasjonen er for mannskapet. Men ifølge Salad Nur, en eldre i kystbyen Alula i Puntland, er det unge lokale fiskere og tidligere pirater som står bak mandagens kapring.

– De har seilt rundt på havet på leting etter et utenlandsk skip å kapre siden mandag morgen, fant dette skipet og bordet det. Utenlandske fiskere har ødelagt livsgrunnlaget deres og fratatt dem arbeidet, sier han.

Les saken videre her: AVISEN-AGDER.NO/NTB

 

legg igjen kommentar/ ka dhiibo fikirkaaga

avatar
  Subscribe  
Notify of