Minneapolis (NTB-AP): En 22-åring som blir regnet som leder for en gruppe på ni som planla å dra til Syria for å kjempe for ekstremistgruppa IS, er dømt til 35 års fengsel i Minnesota i USA. To andre i gruppa som dommer Michael Davis kaller en terroristcelle, ble døm til 30 års fengsel.

Dommeren sa også at han ikke trodde på angeren og unnskyldningene fra den hovedtiltalte. Tiltalte fikk likevel kortere straff enn de 40 årene aktor hadde bedt om.

En jury fant i juni de tre mennene skyldige i å ha gitt materiell støtte til en utenlandsk terrororganisasjon og i å ha planlagt å begå drap utenfor USA. Ifølge anklagene involverte planene en gruppe venner i det store somaliske samfunnet i delstaten. Noen av de involverte dro til Syria, men ni personer ble altså pågrepet.

Seks av dem erklærte seg skyldige og ble tidligere denne uken dømt til straffer som varierte fra utholdt varetekt til 15 års fengsel. To av de involverte har samarbeidet med politiet, og de fikk de korteste straffene.

Minnesota har den største konsentrasjonen av somaliske immigranter i USA, og ifølge FBI har et titall personer reist derfra for å slutte seg til militante grupper i Syria de siste årene. Tidligere har også somaliske menn fra Minnesota sluttet seg til al-Shabaab i Somalia. (NTB)

[adsenseyu2]

legg igjen kommentar/ ka dhiibo fikirkaaga

avatar
  Subscribe  
Notify of