26 fiskere er satt fri etter å ha blitt holdt fanget av somaliske pirater siden 2012. De ble frigitt etter at det ble betalt et ukjent beløp med løsepenger for dem, opplyser tjenestemenn fredag. Det var 29 personer på det Taiwan-eide fiskefartøyet da piratene kapret det i mars 2012 og tok dem med til den nordlige Mudug-regionen. 

Tre av dem er døde, angivelig på grunn av sykdom og mishandling, i løpet av de fire og et halvt årene de ble holdt i fangenskap.De overlevende er fra Bangladesh, Sri Lanka, India og andre asiatiske land.

Piratene skal ha krevd 3 millioner dollar i løsepenger, men ifølge tjenestemannen skal de ha fått mindre enn det. Løsepengene er antatt å komme fra de asiatiske landenes regjeringer og gislenes familier. (©NTB)

legg igjen kommentar/ ka dhiibo fikirkaaga

avatar
  Subscribe  
Notify of