Mogadishu (NTB-AP): Fem millioner mennesker i Somalia – over 40 prosent av landets befolkning – får ikke nok mat, ifølge en ny FN-rapport.
Rapporten, som ble offentliggjort tirsdag, viser at antallet som mangler en trygg og tilstrekkelig matforsyning har økt med 300.000 i løpet av at halvt år. Over 300.000 barn under fem år lider av feilernæring.
Over 1 million mennesker i Somalia er internt fordrevet etter mange år med vold og angrep fra ekstremistgruppen al-Shabaab. Nå er tusener på vei tilbake til landet fra verdens største flyktningleir i nabolandet Kenya. Kenya har sagt leiren vil bli stengt i løpet av de nærmeste månedene.
Ifølge rapporten skyldes matmangelen delvis at det har kommet lite regn sør og sentralt i landet, i viktige områder for kornproduksjon. (NTB)

[adsenseyu2]

legg igjen kommentar/ ka dhiibo fikirkaaga

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of